Fysioterapia

Mitä on fysioterapia?
Fysioterapia on toimintaa, jolla pyritään ylläpitämään ja kehittämään yksilön liikkumiskykyä, terveyttä sekä toimintakykyä. Sen avulla voidaan hoitaa erilaisia akuutteja ja kroonisia kiputiloja, loukkaantumisia sekä toteuttaa leikkauksen jälkeistä kuntoutusta.
Fysioterapeutti on liikkeen ammattilainen ja osaa auttaa sinua selvittämään mahdollisten kiputilojen syitä sekä antaa neuvoja niiden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.
KiHyllä fysioterapiaprosessi aloitetaan aina tilanteen alkukartoituksella, jolloin haastattelun ja tutkimisen avulla  haetaan vastauksia kysymyksiin mitä ja miksi. Näiden pohjalta luodaan yksilölliset tavoitteet sekä kuntoutussuunnitelma, jota progressiivisesti toteutetaan fysioterapiaprosessin edetessä.
Fysioterapia on asiakkaan ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua, yksilön oman aktiivisuuden korostamista sekä manuaalisia hoitokeinoja.
Kynnys fysioterapiaan hakeutumiselle tulisi olla matala, toiminta meillä on aina asiakaslähtöistä ja pyrimme löytämään sinulle sopivat keinot toimintakykysi palauttamiseen, ylläpitämiseen tai kehittämiseen. Fysioterapiaan voi hakeutua myös ilman lääkärin lähetettä.
Lähetteellä saatava KELA-korvaus vähennetään käyntisi kokonaissummasta.
Milloin fysioterapeutille?
  • Päänsäryt ja huimaukset
  • Niska- ja hartiaseudun vaivat
  • Yläraajan (olkapää, kyynerpää ja ranne) vaivat
  • Alaraajan (lonkka, polvi ja nilkka) vaivat
  • Alaselän kiputilat
KiHyllä fysioterapiasta vastaa Jenni Aaltonen
Tutustu tarkemmin myös erikoisosaamiseemme:
Urheilufysioterapia
TMD -fysioterapia (Purentalihasten fysioterapia)

@kihyklinikka. Turun Kiropraktiikka & Hyvinvointiklinikka. KiHy Turku: Kiropraktikko, Fysioterapeutti, Hieroja, osteopatia, hieronta Turku.