Rinta- ja vatsakipu

Rinta- ja vatsakipua voivat aiheuttaa sisäelinperäiset vaivat, mutta myös tuki- ja liikuntaelinten häiriötilat. Jälkimmäisistä kerromme hieman alla ja mitä niistä hoidamme.

Etkö ole saanut vielä diagnoosia vaivaasi?

Rinnan- ja vatsan seudun oireita meillä diagnosoi Kiropraktikko Jussi Järvinen sekä Riku Rantanen. Varaa aika ensikäynnille, niin selvitetään yhdessä oireidesi syntyperä!

Varaa aika ensikäynnille!

Rinta- ja vatsakivut ovat paikoitellen tuki- ja liikuntaelinperäisiä ja syynä kipuilulle voi olla rakenteet vatsan tai rinnan alueella, mutta myös heijastekivun myötä selän lihakset sekä selkärangan ja kylkiluiden nivelrakenteet. Näistä voit lukea lisää täältä.

Rintarangan vaivoissa on tärkeää eritellä, onko kyse akuutista sairauden aiheuttamasta tilanteesta, traumasta vai rasitusperäisestä tuki- ja liikuntaelinvaivasta.

Murtumia esiintyy kulkiluissa verrattaen helposti, mutta yleisesti kliinikon tarkka historian otto, erottelee nämä rasitusperäisistä.

Tyypillisesti rinnan alueen kipuilu on melko paikallista ja pistävän oloista. Yläkropan liike tai hengitys saattaa tuntua ikävältä. Rintalastan alueen kipu johtuu yleisesti joko selästä, tai kylkiluun ja siihen kiinnittyvän rustorakenteen ärtymisestä / tulehduksesta, jota esiintyy yleisesti useammassa kuin yhdessä rustorakenteessa. Jos rintalastaan kiinnittyvä rustorakenne on syypää, kutsutaan vaivaa kostokondriittiksi.

Vastaavasti, jos vaiva paikallistuu yhteen rustoniveleen rintalastassa, kutsutaan tätä Tiezen oireyhtymäksi.

Molempia hoidetaan rasitusta kontrolloimalla ja kipulääkkeillä, mutta myös manuaaliterapiasta voi olla apua jännitystilojen helpottamiseksi.

Nivel- ja rustorakenteiden lisäksi ärsytystä voi rinnan alueella aiheuttaa kylkivälilihasten ylikuormittuminen

Vatsalihasten ongelmat, joita hoidamme keskittyvät lähinnä synnyttäneisiin äiteihin ja heidän vatsalihasten erkaumaan. Raskausajan hieronnasta voit luke lisää täältä.

Paikoitellen myös venähdykset ja revähdykset tuottavat töitä. Näihin vaivoihin meillä keskittyy Jenni Aaltonen

Näitä oireita hoitaa:

Jussi Järvinen

Kansainvälisesti palkittu kiropraktikko.
Tutustu tästä

Jenni Aaltonen

Turun Ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti.
Tutustu tästä

Riku Rantanen

Ortopedinen osteopaatti ja voimavalmentaja
Tutustu tästä

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika