Hieronta

Hieronta on hoitokeino, jonka avulla on tarkoitus lisätä lihaksen aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksistoa erilaisin hierontaottein ja täten helpottaa kipua.

Klassinen hieronta

Hieronta on yksi manuaalisen terapian menetelmistä, jolla on tarkoitus lisätä lihaksen aineenvaihduntaa ja rentouttaa lihaksistoa, lievittää stressiä ja ennaltaehkäistä vaivoja erilaisin hierontaottein. Hieronnan myötä vilkastunut laskimoverenkierto helpottaa myös kudoksen turvotusta, aineenvaihduntaa ja nestekiertoa.

Turussa klassista hierontaa tarjoavat:
Naprapaatti Vera Kesälä sekä Osteopaatti Petri Palviainen

Miten urheiluhieronta eroaa klassisesta hieronnasta?

Urheiluhieronta eroaa eniten klassisesta hieronnasta siten, että hierontaotteita sovelletaan monipuolisemmin ja yksilöidään hoitamista. Mobilisoidaan pehmytkudosta, käytetään faskiatekniikoita, tehdään venytyksiä, käsitellään lihasta esivenytyksessä tai voidaan käsitellä lihasta kuormituksen aikana sekä mennään todella tarkasti lihaksen lähtö- ja kiinnityskohtiin. Hoidetaan paljon urheilun ja työn tuomia kuormitus- tai rasitusvammoja.

Työssään Vera Kesälä ja Petri Palviainen pyrkivät löytämään syyn siihen minkä vuoksi esimerkiksi niska- ja hartiaseutu kipeytyy tai miksi alaselkä on jatkuvasti kipeä. Esimerkiksi staattinen työasento, jatkuva yksitoikkoinen kuormitus tai harjoittelu ja vastavaikuttajalihasten heikkous voivat olla syytekijöinä.

Mitä on urheiluhieronta?

Moni mieltää urheiluhieronnan todella kivuliaaksi ja raa´alla voimalla tehtäväksi käsittelyksi. Urheiluhieronta on opitun soveltamista. On kyseessä sitten kilpailuun valmistuva urheilija, työkuormituksesta kipeytyneet hartiat, ylikierroksilla käyvä keho tai lihakset jotka eivät palaudu normaaliin tapaan. Kaikissa näissä tilanteissa on erilainen tapa lähteä hoitamaan. Tarvittaessa mennään tarkasti kovilla otteilla pienelle alueelle tai käydään laajemmilla otteilla kevyesti, jotta tulevan päivän harjoittelusta tai kilpailusta saadaan maksimaalinen teho irti.

Kuka voi hakeutua urheiluhierontaan?

Nuori, työikäinen, eläkeläinen, aktiiviliikkuja, kilpaurheilija yms. Kuka tahansa voi hakeutua hierontaan vaikka puhutaankin urheiluhieronnasta. Jokainen hoito tehdään yksilöllisesti ja pyritään löytämään juuri sinulle sopivat tekniikat, jotta saadaan hoidosta paras mahdollinen lopputulos.

Meillä urheiluhierontaa tarjoavat:
Naprapaatti Vera Kesälä sekä Osteopaatti Petri Palviainen

Tarjoamme KiHy :llä myös hierontaa osteopaattisin tekniikoin sekä fysioterapeuttista hierontaa, jonka yhteydessä on mahdollisuus fysioterapeuttiseen konsultaatioon sekä yksinkertaisiin kotiohjeisiin.

Tämän palvelun voit maksaa myös:

Tämän palvelun asiantuntija:

Jenni Aaltonen

Turun Ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti.
Lue lisää

Vera Kesälä

Naprapaatti & Koulutetu Hieroja
Lue lisää

Petri Palviainen

Hierontaa osteopaattisin tekniikoin.
Lue lisää

Elisa Lahti

Fysioterapeutti ja koulutettu hieroja
Lue lisää

Anna Savolainen

Koulutettu hieroja
Lue lisää

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika