Naprapatia

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, jonka työssä korostuu taito tutkia ja hoitaa kaikkia toiminnallisia tuki- ja liikuntaelinongelmia kuten selkäkipuja, niveloireita, lihasvammoja ja niska-hartiaseudun ongelmia.

Naprapaatin työhön kuuluu asiakkaan tutkiminen, hoitaminen, kuntoutus ja ongelmien ennaltaehkäisy.

Vastaanotolla tehdään perusteellinen haastattelu, jolla pyritään selvittämään asiakkaan yleinen terveydentila, sairaushistoria sekä oireenkuva. Haastattelua seuraa usein kliininen tutkiminen ja testaaminen. Kliinisten testien avulla pyritään sulkemaan pois eri sairauksia ja vaivoja. Yleisimmät testattavat asiat ovat nivelliikkuvuus, lihasvoima, hermokudoksen toiminta sekä neurologia. Tutkimusten perusteella asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma.

Naprapatian hoitomenetelmät

Hoitomenetelmät valitaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja mitkä naprapaatti näkee tarpeellisena auttaakseen asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Naprapaatti käyttää monia erilaisia hoitomuotoja kuten manipulaatio-, mobilisaatio- ja pehmytkudoskäsittelyä sekä harjoitusterapiaa.

Hoidon tavoitteet asetetaan asiakkaan kanssa yhdessä. Usein hoidon avulla pyritään lievittämään oireita ja kipua sekä sitä kautta parantamaan toimintakykyä.

Naprapaatiksi voi opiskella Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (XAMK). Opintojen suorittaminen kestää neljä vuotta ja on laajuudeltaan 240 opintopistettä.

KiHy Turussa naprapaattina toimii Vera Kesälä

Tämän palvelun voit maksaa myös:

Tämän palvelun asiantuntija:

Vera Kesälä

Naprapaatti & Koulutetu Hieroja
Lue lisää

Ville Pauna

Manuaalista terapiaa sekä kuntouttavaa harjoittelua
Lue lisää

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika