Ylä- ja keskiselän oireet

Yläselän kiputilat ovat usein pistemäisiä ja tuntuvat eritoten liikkuessa, päätä kääntäessä tai jopa sisäänhengittäessä.

Etkö ole saanut vielä diagnoosia vaivaasi?

Ylä- ja keskiselän oireita meillä diagnosoivat Kiropraktikko Jussi Järvinen, Naprapaatti Vera Kesälä sekä Riku Rantanen. Varaa aika ensikäynnille, niin selvitetään yhdessä oireidesi syntyperä!

Varaa aika ensikäynnille!

 Yläselän kiputilat ovat verrattaen yleisiä ja kestoltaa yleisesti lyhyempi kuin mm. alaselkäkivut.

Yleisesti keskiselän / yläselän kivut johtuvat lihasjäykkyydestä, lihaskrampeista tai nivelten toimintahäiriöistä.  

Suurin osa keskiselän kivuista on luonteeltaan hyvälaatuisia, vaikka kipu voi olla huomattavan kovaa. Kipu voi myös säteillä kylkeen tai jopa rinnan puolelle pistemäisenä. Rintakipujen kanssa kannattaa vaiva aina selvittää ensin lääkärin kanssa.

Kudoksia, jotka voivat olla mukana luomassa kipua on monia, mutta yleisimpiä näistä ovat keskiselän nivelrakenteet, välilevyt sekä rangan myötäiset lihakset. Välilevyjen pullistumat rintarangassa eivät ole niin yleisiä kuin alaselän tai niskan, mutta paikoitellen niitäkin esiintyy. Ne yleisesti aiheuttavat selkeän säteilevän kivun poikittain selästä rintaan. Vastaavasti voi joskus esiintyä myös vyöruusu, vaikkakin usein ihottuman kanssa.

Kuitenkin, yleisimpänä keskiselän vaivana on lihasjäykkyys / jumi sekä kansankielellä kutsuttu fasetti- tai nikamalukko. Vastaava jumi tai fasettilukko saattaa aiheuttaa lievää säteilyä paikallisesti selän ja lapojen alueelle, mutta paikoitellen myös säteilevää kipua kylkiin, hartioihin tai rintaan. Joskus vastaava selkäjumi saattaa myös vaikeuttaa pään kääntämistä ja luoda vihlovaa kipua lapojen alueelle, sikäli päätä yrittää kääntää.

Yleisimmin kun selkävaivaa helpotetaan, helpottaa myös rinnassa esiintyvä mahdollisesti pistävä kipu. Paikoitellen tämä pistävä kipu saattaa tuntua mm. sisäänhengityksessä. On tärkeää, että rinta- ja vatsakivut selvitetään ensisijaisesti lääkärissä.

Näitä oireita hoitaa:

Jussi Järvinen

Kansainvälisesti palkittu kiropraktikko.
Tutustu tästä

Vera Kesälä

Naprapaatti & Koulutetu Hieroja
Tutustu tästä

Petri Palviainen

Hierontaa osteopaattisin tekniikoin.
Tutustu tästä

Riku Rantanen

Ortopedinen osteopaatti ja voimavalmentaja
Tutustu tästä

Elisa Lahti

Fysioterapeutti ja koulutettu hieroja
Tutustu tästä

Pyrimme aina tarjoamaan mahdollisimman nopeaa, kustannustehokasta ja viimeisimpiin tutkimustuloksiin perustuvaa hoitoa.

Varaa aika hoitoon!

Varaa aika